Mariël Bisschops

Mariël Bisschops

Linda & Mariël

Portfolio - free workPosted by marielbisschops.nl Mon, February 22, 2010 17:00:09

Januari 2009
In 2005 begon de samenwerking tussen Mariël Bisschops en Linda Verwaijen. Zuidenwind, een buiteninstallatie voor het evenement Sunsation van de Kunstenaars Vereniging Flevoland ontstond geleidelijk. We wilden een vergelijking trekken tussen de islamitische bezetting van Spanje in 1500 enerzijds en anderzijds de toenemende angst voor de islamitisering van het Westen door migratie vandaag de dag.


Zowel Mariël als Linda hebben meer affiniteit met ruimtelijk werk dan met schilderen, maar hun nieuwsgierigheid naar een andere discipline vertaalde zich in doeken van 1 x 1 meter, waarbij ze enkele vakjes uit het scherm van Zuidenwind als basisidee kozen voor de schilderijen. De samenwerking bestaat uit een zoektocht op materieel en persoonlijk vlak.

In hoeverre beïnvloeden ze elkaar, nemen ze technieken en kleuren over en is dat wenselijk? In hoeverre is er ruimte voor jezelf in het samenzijn en samenwerken? Mag je veranderen en durf je fouten te maken? Durf je kritiek te geven op werk van elkaar en kan je dat accepteren, in hoeverre overschrijd je grenzen van de ander wanneer je sommige doeken van elkaar beschildert? Communiceer je werkelijk met elkaar, of communiceer je met jouw projectie op de ander? Ieder verschil in palet, techniek, handschrift of motivatie leidde tot een onderzoek, waarbij de persoonlijke betrokkenheid en de keuze tussen ik en jij steeds opnieuw onderzocht werd.