Mariël Bisschops

Mariël Bisschops

Project: Neverending Art Almere

Portfolio - free workPosted by marielbisschops.nl Mon, February 22, 2010 17:02:08

Van Afval naar Kunstwerk. Een grootschalig cultureel en educatief project gebaseerd op respect voor de natuur, verantwoorde omgang met grondstoffen en uitgaande van de recycle principes.Afval wordt een steeds belangrijkere bron van grondstoffen. Afval is voedsel, voor natuurlijke en technische kringlopen. Dat wordt behalve in Ketenbeheer en Ecodesign o.a. ook geoperationaliseerd in het thema: Cradle-toCradle. Behalve overheden en bedrijfsleven verdient ook de beeldend kunstenaar een podium, faciliteiten en specifieke aandacht om de implementatie van dit concept in zijn werk ondersteund en gestimuleerd te krijgen, om zodoende tot innovaties richting duurzaamheid te komen.


In Almere wordt een grootschalige, op duurzaamheid, liever nog Cradle to Cradle (C2C) gefundeerde kunst/buitenmanifestatie georganiseerd. (C2C: er is geen sprake meer van afval; afgedankte materialen zijn grondstoffen voor nieuwe producten, ook in de beeldende kunst)

De kunstwerken worden getoond op een locatie die aansluit bij de doelstellingen van Neverending Art Almere, namelijk het landschap van Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en Stad & Natuur.


Het feit dat je mensen verrast en prikkelt, laat kijken met andere ogen en inzicht verschaft in een problematiek die van iedereen is, door middel van kunstwerken die met onconventionele beeldmiddelen zijn gemaakt, dát vormt de doelstelling en tevens de In het jaar 2009-2010 is het voortraject gestart.uitdaging”.


Initiatiefnemers:
Mariël Bisschops en Odette Breijinck

Stichting Neverending Art Almere is op 10 maart 2010 opgericht.
Bestuursleden: Mariël Bisschops, Ninette Koning en Odette Breijinck
Projectgroepleden: Judith Flapper en Sjoerd Kloetstr

Zie ook: www.neverendingart.org