Mariël Bisschops

Mariël Bisschops

'I've heard there was a secret chord'

Land Art - Site-specific ArtPosted by marielbisschops.nl Wed, July 11, 2012 21:09:53
Natuurkunstpark 2012
Thema: Het begin van de wereld

Een samenwerking tussen Mariël Bisschops, een vriendengroep uit Lelystad en
The New Land Singers Flevoland
De toekomst ligt verborgen in het heden.
Luister maar en je ziet het!I've heard there was a secret chord

Dit is de nieuwe kerk, de deur staat open. Kom binnen!
De ruimte heeft denkbeeldige muren en in die denkbeeldige muren hangen denkbeeldige ramen. Door de ramen zien we natuur, van welke kant je ook kijkt: er is natuur binnen, er is natuur buiten en het kunstwerk is ook nog gemaakt van natuur. De weg naar de nieuwe wereld is een natuurlijke weg!
Dit kunstwerk speelt ook met de begrippen binnen en buiten. Het is een suggestieve ruimte; virtueel kan blijkbaar ook zonder computer.

Binnen zien we gezichten. De gezichten kijken ook naar ons.
Bij gotische kathedralen werden aan de dakgoot waterspuwers geplaatst om de regen af te voeren, gargouilles; dat waren vaak speelse koppen, niet zelden met een geniepig of gemeen uiterlijk, soms zelfs duivels. De gezichten die in deze natuurlijke kerk aan de bomen hangen, doen denken aan gargouilles. Hier hangen ze echter binnen, op de plaats van het koor in stenen kerken. In de nieuwe kerk is iedereen welkom, zelfs de waterspuwers met hun duivelse tronies.

Laat je ware gezicht zien, zegt het kunstwerk ook. Het nieuwe kun je alleen bereiken als je bereid bent om het oude onder ogen te zien.

tekst: Hein Walter

Opening

30 juni t/m 22 december 2012, Natuurpark lelystad, vlotgrasweg 11, 8219 PP lelystad